Søg i denne blog

lørdag, december 30, 2017

Panforte - Karens opskrift


150 g mandler
150 g hasselnødder
300 g blandede tørrede frugter, fx 100 g af hver af rosiner, abrikoser og dadler
90 g hvedemel
1½ tsk stødt kanel
½ tsk stødt nellike
150 g sukker
140 g flydende honning
2 spsk vand
lidt olie til pensling af formen

Kom mandler og hasselnødder i en bradepande uden at blande det sammen. 200 grader i 5-8 minutter. Gnub hasselnødderne så de nu tørre skaller kommer af. Hak det hele groft og put det i en skål. Skær tørret frugt i mindre stykker. Bland mel og krydderier og hæld det over. Blandes. 
Kog sukker, honning og vand langsomt op. Det må ikke blive for mørkt. Bland det i frugter og nødder, og pas på, det er varmt! Dejen skal være tung, sej og klæbrig. Beklæd en springform, 22 cm Ø, med oliesmurt bagepapir og giv kagen 150 grader i cirka 50 minutter (nok lidt mindre, mit fik altså lidt for meget i år). Pynt kagen med flormelis, og server evt med frisk frugt til. 


Ingen kommentarer: