Søg i denne blog

lørdag, marts 01, 2008

Misodip

2½ dl mirin (jeg havde kun sherry i huset, det kan sagtens bruges)
2½ dl soyasovs
12 fed hvidløg
1 dl sake
100 g rørsukker
125 g (12 spsk) tahin
400 g miso, helst den lyse
½-1 tsk cayennepeber

Tag tahinen ud af køleskabet, før du laver dippen. Kog mirinen ned til 2/3 af den oprindelige mængde, det tager ca. 15 minutter. Brug evt. en lineal til at måle mængden. Tilsæt soyaen og kog ned igen til 2/3, det tager ca. 20 minutter. Blend hvidløgsfeddene med saken til en ensartet pure og kom den i gryden sammen med sukkeret, skru ned for varmen, da det let koger over/brænder på. Kog nogle minutter til alkoholen er fordampet. Tilsæt sesampastaen i en tynd stråle (det kan man ikke hvis man har den økologiske tahin på glas, den er tykkere men kan sagtens bruges) mens du pisker, herefter cayennepeberet og misoen på en gang. Skru op for varmen og pisk kraftigt til du får en ensartet masse. Den skal lige netop koge igen. Den bliver tykkere når den er kold. Afkøles og hældes på glas.

Lækkert til rå grønsager i stave. Kan holde sig længe i glas i køleskabet.

Ingen kommentarer: