lørdag, december 20, 2008
Kvædechiligele med rød peber og løg
Her er en vellykket variant af en klassiker i familien, nemlig chiligeleen. Vi har indtil nu lavet den med æble som basis, men i år har jeg lavet den med kvæder i stedet. Det blev den endnu mere aromatisk af. Chiligele er sødt, surt og stærkt, og godt til orientalske og mellemøstlige retter, men passer også fint til et stykke med gammelost.
1 kg kvæder
saft fra 1 citron
1 l vand
1 kg sukker
115 g friske chilier, udkernede og grofthakkede
1 stor rød peber, udkernet og grofthakket
1 løg (salatløg), hakket
3½ dl cidereddike
gul melatin
Vask kvæderne så det uldne lag uden på dem kommer af. Skær kvæderne i store stykker. Fjern pletter og stød, ikke stilk, kernehus og skræl. Koges med citronsaft og vand - længe. Det tager flere timer at koge dem møre, og de skal være som mos. Hældes i en saftpose og drypper af, gerne til næste dag.
Saften hældes i en gryde - og der tilsættes melatin efter vejledning på posen. Kog op og tilsæt 800 g sukker.
Chili, peberfrugt og løg blendes til en fin blanding.Koges med resten af sukkeret og eddiken i fem minutter. Hældes i gryden med saft og koges op i et minut.
Hældes på steriliserede glas.
Mængden af chili må man vurdere efter smag og type af chili. Har man fået fat i de rigtig stærke vil de fleste nok synes at der kun skal halvt så mange i.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar