Søg i denne blog

torsdag, december 25, 2008

Nøddesteg


En vegetarisk klassiker, som Sara lavede i går til juleaften. Vi smagte alle sammen på den inden anden, og den er rigtig rigtig god! Men en pæn ret er det ikke. Opskriften er fra Anima.

8 portioner

Til stegen:
1 dl smør
2 store, finthakkede løg
3 dl cashewnødder (ikke saltede)
1½ dl hvidt brød uden skorpe
3 store fed hvidløg
1 dl vand eller grønsagsbouillon
Salt og peber
Reven muskatnød
2 spsk citronsaft

Fyld:
3 dl rasp
1 dl smør
2 små revne løg
½ tsk timian
½ tsk oregano
3 spsk friskhakket persille

Tænd ovnen på 200 grader og beklæd en ca. ½ liters bageform med bagepapir
Smelt smørret i en kasserolle, hæld løget heri, steg indtil de er gyldne og fjern fra varmen.
Hak cashewnødderne i en foodprocessor sammen med brød og hvidløg, og tilføj derefter løget sammen med vand/bouillon, salt, peber, muskatnød og citronsaft.
Bland alle ingredienserne til krydderurtefyldet sammen.
Hæld halvdelen af cashewnøddeblandingen i det bagepapirsbeklædte fad og put krydderurte-fyldet ovenpå og læg til sidst ”låg” på af resten af cashewnøddeblandingen sammen med lidt smørklatter.
Bag i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter, til nøddestegen er fast og lysebrun (hvis den bliver for mørk, dæk den da med sølvpapir)
Lad den afkøle i et par minutter, vend stegen ud på et fad og fjern bagepapiret.

Serveres med denne lækre svampesovs:

1 mellemstort løg
150 gram svampe
1 spsk. olivenolie
2 dl. sojamælk/alm. mælk eller fløde
Urtesalt eller 1/2 tsk alm. salt
Et skvæt grønsagsbouillon
Peber
Evt. lidt tamari

Løg og svampe hakkes og svitses i olien og 2 dl. soyamælk tilsættes. Lad det simre i 5. min. Afkøl og blend sovsen. Kom sovsen tilbage i gryden og de øvrige ingredienser tilsættes. Hvis man ønsker en kraftigere konsistens jævnes sovsen lidt. Østershatte eller bøgehatte er gode svampe til denne sauce.

Ingen kommentarer: