Søg i denne blog

søndag, februar 06, 2011

Kanelbrød














Et kanelbrød er vel egentlig nærmest kanelsnegle der ikke er skåret fra hinanden. En hyggelig og velsmagende spise sådan en februarsøndag.

Dej:
2½ dl mælk
20 g gær
100 g smør
9 dl hvedemel
salt
1 æg

Fyld:
125 g smør
4 spsk sukker
1½ spsk kanel

Gæren udrøres i lunken mælk. Smør smuldres i melet. Mælk, salt og æg tilsættes, og dejen æltes godt igennem. Hæver til dobbelt størrelse.
Fyldet røres sammen - husk at tage smørret ud af køleskabet i god tid. Det dur nemlig ikke at smelte det når man skal lave fyldet, så bliver det slet ikke til at have med at gøre når man når til næste trin:
Slå dejen ned og rul den ud til et rektangel. Smør fyldet på, rul sammen på langs, op i en form med bagepapir i.
Efterhæver et kvartes tid, mens ovnen varmes op til 200 c. Pensles med æg og drysses evt. med perlesukker. Bages 35 min. Læg sølvpapir over brødet når det er lysebrunt, så overfladen ikke får for meget.

Ingen kommentarer: