Søg i denne blog

søndag, februar 20, 2011

Tjekkisk fødselsdagskage med valnødder og honning.

I Prag fik vi en rigtig god kage. I en tjekkisk kogebog som jeg senere fandt på biblioteket, kan man se at det er en fødselsdagskage, så sidst jeg havde fødselsdag fik vi sådan en. Rejsen til Saturn-dekorationen står Sara og Ida for. Man kan ikke se det lækre indre på nogle af de billeder vi fik taget!

Dej til bunde:
6 æg
100 g. sukker/honning
3 spsk vand
50 g. hvedemel
1½ tsk bagepulver
evt. 1-2 spsk kakao

100 g fintmalede valnødder (eller mandler eller hasselnødder)
Æggene deles. Blommerne piskes med sukker og vand til en let æggesnaps. Mel, kakao og bagepulver blandes. Hviderne piskes stive. Ingredienserne blandes i æggesnapsen i følgende orden: melblanding, valnødder, æggehvider. Bages i en smurt og melet springform i 45 min. ved 160 c. Tages ud af formen og afkøler.Flækkes til tre bunde og lægges sammen med creme:

250 g. usaltet smør
150 g flormelis
1 æggeblomme
1½ dl mælk
2 spsk mel
evt. 1 spsk kakao eller nescafe.

30 g smør smeltes, melet røres i, mælk piskes i og koger med. Kakao eller nescafe tilsættes evt. Resten af smørret piskes med flormelis til en luftig konsistens. Sovs og smørblanding røres sammen, og æggeblommen tilsættes. Skal køles ned før man smører den på kagebundene.

Ingen kommentarer: