Søg i denne blog

tirsdag, februar 18, 2014

Hindbær-chili marmelade

Jeg kan se på facebook at der bliver høstet bær - her har vi masser af chili, både røde mellemstærke og mørklilla stærke. Her er den ideelle kombination, det her er den bedste hindbærmarmelade. Den er ikke stærk, og chili giver kant til smagen sammen med citronsaften. Chilier er man velkommen til at komme ud til os og hente, vi har overflod.

300 g hindbær
300 g sukker
Saften af en citron
En frisk chili, vælg styrke efter din smag.

Rens hindbærrene
Læg hindbær, sukker og citronsaft lagvis i en gryde og lad det trække i et par timer.
Tilsæt chili.
Bring bærrene langsomt i kog. Småkog marmeladen uden låg i ca. 15 min.
Skum af.
Hæld i rene glas. Luk til. Opbevares mørkt og køligt.

Min tilføjelse: jeg er ikke så økologisk at jeg ikke tager en genvej: syltesukker. Så er der styr på konsistens og holdbarhed.

Opskriften er fra Syltebogen af Bente Nissen Lundsgaard. En rigtig inspirerende bog som vi har på biblioteket :)




Ingen kommentarer: