Søg i denne blog

tirsdag, februar 18, 2014

Et rigtig godt rugbrød

Kan laves på en dag hvis man har en surdej. Ellers begynder man dagen før med at lave surdejen.

Surdej:
320 g rugmel
3½ dl vand
1 dl porter (gem resten til næste dag)

røres sammen og står ved stuetemperatur et døgn.

2. dag:
600 g rugmel
130 g mel, gerne fuldkorn, (de mener nok hvedemel, men det fremgår ikke)
surdej
20 g gær (evt.)
3½ dl vand
resten af porteren
3 spsk honning
100 g. græskarkerner
50 g chia- eller hørfrø
2 dl tørrede tranebær ( kan søren ikke lide så jeg laver der uden)
100 g rugkerner
2 spsk salt - til sidst hvis der er gær i
vindruekerneolie til at smøre formen med

Røres sammen om aftenen, puttes i en form efter man har taget fra til surdej, hæver natten over på køl, efterhæver to timer et lunt sted, bages i 1½ time ved 180 grader. Hviler i ti minutter før man tager det ud af formen. put i pose når det stadig er håndvarmt, så bliver skorpen ikke tør.

Opskriften kommer fra bogen VBK Verdens bedste kur 2.0 af Bitz og Astrup

Ingen kommentarer: