Søg i denne blog

mandag, januar 14, 2008

Chiliølkød

Også kaldet Chili-Johns Texaschili eller Peter og Mariannes ølkød.
Kan til nød laves uden chili hvis nogen i selskabet foretrækker det. Så kan man selv tilsætte chiligele eller chilisovs ved bordet.

Retten kan med fordel laves dagen før, den bliver kun bedre af at stå i køleskab natten over. Brød, salat, creme fraiche, guacamole og hakket persille er nogle af de ting der passer godt til.

Til 4:
250 g hakket løg
4 fed finthakket hvidløg
1 kg oksetykkam
1 tsk peber
2 ds. flåede tomater
1 krus kaffe
2 tsk grønsagsbouillon
1 god øl
2 spsk oregano
salt
1 spsk hakket jalapeno og chipotlechili (røgede)
olie
2 ds. chilibønner

Kødet skæres i store tern - her er det en rigtig god ide at tage sig tid til at pudse kødet grundigt. Løg i grove tern og kød svitses i en tykbundet gryde ved god varme. Spidskommen, hvidløg og peber kommes i. Herefter kaffe, de hakkede tomater, øl og bouillon. Så oregano, jalapeno og chipotle. Simrer et par timer til kødet er mørt. Smag til med salt og juster styrken med lidt ekstra chili. Hvis retten er for tør tilsættes ekstra øl eller kaffe. Retten skal være lettere grødet i konsistensen uden at være jævnet. Til sidst hældes chilibønnerne i.

Ingen kommentarer: