Søg i denne blog

tirsdag, januar 29, 2008

Veganerburger

Sara vil gerne spise vegansk nu, og vores første eksperiment med at lave veganermiddag faldt ok ud. Vi valgte en opskrift fra dyrevelfærdsorganisationen Anima:


Jordnødde- og tofubøf:
90 gram brune ris (vi brugte røde, for det var dem vi havde)
1 spsk planteolie
1 finthakket løg
1 fed knust hvidløg
200 g usaltede jordnødder
1 lille bundt frisk koriander eller persille
250 gram tofu, afdryppet og smuldret
2 spsk soyasovs
olie til stegning

Kog risene møre efter pakkens anvisninger og hæld vandet fra.
Opvarm olien i en stor, tykbundet stegepande og steg løg og hvidløg ved lav varme i cirka 5 min. til de er bløde og gyldne.
Rør rundt af og til. Bred imens jordnødderne ud på en bageplade og rist dem gyldne under grillen eller på en grillpande. Det tager nogle få minutter. Husk at holde øje, da de meget nemt får for meget og bliver brændte.
Kom jordnødder, løg, hvidløg, ris, tofu, evt. koriander eller persille og soyasovs i en blender eller foodprocessor og kør det til en jævn og tyk masse. Del massen i 8 portioner, og form dem til bøffer.
Steg bøfferne i olie i 5-10 min. til de er gyldne og varmet helt igennem.
Server i boller med f.eks salat, tomat, rødløg, syltede agurker, ketchup og vegansk majonæse.
Bøfferne er også velegnede til en hovedret, f.eks. med salat og ris til.

Vores kommentar: De var rigtig svære at stege uden at de hang fast i stegepanden og gik i stykker. Halvdelen af dem stegte vi på en Eva Trio-pande, og det gik fint.

Til højre ses så veganeren, der var hjemme fra efterskolen og her udtrykker sin begejstring ved det udmærkede måltid.

Ingen kommentarer: