Søg i denne blog

lørdag, december 15, 2007

Gastrik

Jeg tror at denne blog skal være en madblog fra nu af. Det er et godt sted at have sine opskrifter og titlen er heller ikke helt ved siden af. Jeg lægger ud med denne opskrift fra Claus Meyers hjemmeside hvor man kan læse resten af historien.

Æble- eller kirsebærgastrik

100 g hvidt sukker eller rørsukker
1,25 dl æbleeddike eller kirsebæreddike

Smelt sukkeret over relativ høj varme i en tykbundet kasserolle, pas på at den ikke branker, især op af siderne på kasserollen. Brænder den på, er det helt forfra.
Når sukkeret er opløst, tilsætter du eddiken, og du rører let rundt for at få smeltet de genformede sukkerstrukturer ud i gastrikken, reducerer til sirupskonsistens.
Tjek konsistensen ved at lade en dråbe ramme en tallerken, her køler sukkeret hurtigt ned, og du kan med fingrene afprøve konsistensen på siruppen.


Opskrift af Thomas Castberg og Thomas Koch

Ingen kommentarer: